Brocante kapstokhaken, industriële haken en landelijke kapstokhaakjes

Mooie kapstokhaken zijn dé eye-catchers voor een zelfgemaakte landelijke kapstok, een stoere industriële kapstok, of een opgeknapt brocante regaal. Hieronder vind je vele honderden brocante kapstokhaken, industriële haken en landelijke haakjes voor jouw DHZ-project.
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 309

Van hoog naar laag sorteren
 1. € 13,95
 2. € 9,75
 3. € 7,95
 4. € 7,95
 5. € 7,95
 6. € 7,50
 7. € 6,95
 8. € 12,50
 9. € 12,50
 10. € 12,50
 11. € 3,95
 12. € 7,50
 13. € 7,50
 14. € 7,50
 15. € 7,95
 16. € 7,95
 17. € 7,95
 18. vanaf € 3,95
 19. € 8,50
 20. € 7,95
 21. € 3,15
 22. € 2,95

Zelf kapstok maken of kant-en-klare kapstok kopen?

Een kapstok, in ieder huis is er wel één te vinden. Natuurlijk, je kunt er voor kiezen om je jas over de stoel of trapleuning te gooien. Maar uiteindelijk wil je toch een kapstok. Gewoon, omdat het veel praktischer is. En, omdat een kapstok juist een mooi decoratief object in de hal kan zijn. Je kunt er voor kiezen een kant-en-klare kapstok te kopen, of je kunt er zelf een maken. Over dat laatste, de DIY-kapstok, hebben we het hier. Een kapstok die perfect past bij je smaak, je woonstijl, in je eigen hal.

 

Kapstokhaken kopen in brocante, landelijke of industriële stijl

Kapstokhaken heb je in allerlei maten, vormen en kleuren. Ze kunnen gemaakt zijn van gietijzer, smeedijzer, metaal of hout. De ene haak past mooi in een brocante, landelijk interieur, een andere haak weer in een stoer, industrieel ingerichte woning. In onze webwinkel vind je zowel brocante en landelijke, als vintage en industriële kapstokhaken.

 

Ideeën opdoen voor een nieuwe kapstok

Bij je vrienden, buren, op Pinterest, of in onze webwinkel, kun je genoeg ideeën opdoen voor een nieuwe kapstok. Maar kijk niet alleen naar het mooie. De praktische kant is in het geval van een kapstok niet onbelangrijk. Want zijn de haken en de constructie stevig genoeg voor zware (winter)jassen? Heb je ruimte genoeg in de hal voor een bepaalde kapstok? Kun je voldoende haken in je hal kwijt. En hoeveel ruimte moeten er tussen de haken zitten? Antwoord op deze vragen en meer vind je in onze blog ‘10 tips voor het zelf maken van een kapstok’.

 

Verschillende soorten haken om een kapstok te maken

Wandhaken: ons assortiment kapstokhaken bestaat voor een groot deel uit wandhaken. Deze kun je direct aan de muur, of eerst aan een houten object, bevestigen.

Plafondhaken: daarnaast hebben we plafondhaken. Deze kun je direct aan het plafond of aan de onderkant van een plank bevestigen.

S-haken
: zogenaamde S-haken kun je ophangen aan een roede.

Zwarte kapstokhaken zijn favoriet

De meest favoriete kleur voor een kapstokhaak in huis is zwart. Dat klinkt wat saai, maar dat is het niet. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en verschillen onderling van materiaal en afwerking. Dat zie je bij ons terug. Je kunt in onze webwinkel dan ook kiezen uit een groot assortiment zeer verschillende zwarte jashaken. 

Maar zoek je juist geen zwarte kapstokhaak? Dan hebben we voor jou ook heel veel kapstokhaken in andere kleuren. Bijvoorbeeld goud of wit. Of hele vrolijke kleuren voor bijv. een leuk kapstokje in de kinderkamer.

Leuke effecten met kapstokhaken

Verschillende haken en haakjes in 1 kapstok

Een heel speels effect krijg je als je verschillende haken en haakjes voor 1 kapstok door elkaar heen gebruikt. De verschillende haken kun je naast elkaar op 1 rij plaatsen, of op verschillende hoogten. Hoe meer je varieert in de grootte, kleur en plaats van de haakjes op de muur of houten plank / plaat, hoe speelser het effect.

Alle kapstokhaken op 1 rij

Als je alle kapstokhaken naast elkaar op 1 rij plaatst, geeft dit een rustig geheel. Dit effect bereik je het meeste als je daarnaast allemaal dezelfde haken gebruikt. Dus als je van rust in je interieur houdt, dan kies je voor dezelfde haak en plaats je die op 1 rij naast elkaar. Zorg er voor dat er voldoende afstand tussen de haken zit.

Haken en knoppen met elkaar combineren tot 1 kapstok

Een ander voorbeeld is om niet alleen kapstokhaken, maar ook kastknoppen voor een kapstok te gebruiken. Hier kun je wedereom spelen met de plaats (zoals hierboven is beschreven) van de haken en knoppen op de muur of houten plank.

 

Hoe maak je zelf een kapstok?

Wil je weten waar je allemaal op moet letten bij het maken van een kapstok? Dat kun je lezen in 10 tips voor het zelf maken van een kapstok. En ben je er nog niet uit wat voor kapstok je wilt maken, dan vind je in de blog 10 leuke ideeën voor het zelf maken van een kapstok nog een aantal ideeën. Wil je weten waar je kapstokken en kapstokjes nog meer voor kunt gebruiken dan alleen jassen? Lees dan de blogpost 10 verschillende kapstokken inlc. tips.

Kapstokhaken of kapstokhaakjes kopen?

Wil je kapstokhaken of kapstokhaakjes kopen? Bestel ze dan eenvoudig online bij Jan&Juup! Als je de kapstokhaken vandaag bestelt, wordt je bestelling binnen 1 tot 3 werkdagen naar je opgestuurd.