Taartplateau, taartstandaard, taartenhouder & taartschaal

Hoe je het ook noemt: een taartplateau, taartstandaard, taartenhouder of een taartschaal. Het draait er allemaal om dat je een prachtige taart wilt presenteren op een net zo'n mooie taartplateau.

Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Speciale prijs € 21,50 Normale prijs € 27,50
  2. Speciale prijs € 39,50 Normale prijs € 49,50

Een mooie taartplateau voor iedere taart!

Een taart op een taartplateau – ook wel taartschaal, taartstandaard of taarthouder genoemd – staat altijd heel feestelijk, en laat taarten nog mooier uitkomen dan ze al zijn. Vooral als het een taartschaal op voet is. Iets dat voor een bruidstaart erg belangrijk is, maar net zozeer geldt voor een mooie zelfgemaakte verjaardagstaart. Met andere woorden: houd je van taarten (bakken), dan kun je niet zonder taartplateaus. Je gebruikt ze voor taarten tijdens een verjaardag of bruiloft, maar ook voor het dessert bij een kerstdiner, het lekkers bij een paasbrunch, de high tea met vriendinnen, of de sweet table tijdens een feest.

Taartplateau wit is dé nummer 1!

De witte taartplateaus staan bij ons op nummer 1. Vooral de witte taartplateau met een diameter van 30 cm, welke zeer geschikt is voor allerlei taarten. Deze taartplateau wit 31 cm staat op een mooie hoge voet, waardoor de taart goed uitkomt.

Gouden taartplateau

Op een goede 2e plaats staat de gouden taartplateau.De taartplateau goud wordt vooral gebruikt voor sweet tables, of tijdens kerst.

Is een gouden kleur iets te heftig voor je, dan hebben we een mooi alternatief: de champagnekleurige taartstandaard. Net als de witte taartplateaus, zijn ook deze plateaus als een set verkrijgbaar.

Taartplateau set

Heb je verschillende taarten die je tegelijk wilt presenteren, dan kun je verschillende taartplateaus, taartschalen en taartenhouders met elkaar combineren. Onze roze, champagnekleurige en witte taartplateaus van metaal zijn verkrijgbaar als set. De taartenhouders van zo'n set hebben allemaal dezelfde kleur en look, maar verschillen wel in hoogte, diameter en voet.

Brocante taartplateaus voor taarten, cup cakes of sweet tables

Taartplateau kopen: 5 tips

Waar let je zoal op als je een taartplateau gaat kopen? Voorkeur voor vorm en stijl wordt bepaald door je smaak. Daarnaast is het niet onbelangrijk om de volgende 5 punten mee te nemen in je beslissing om een taartplateau te kopen:

1. doorsnede: hoe groot zijn de taarten waarvoor je de taartplateau wilt gebruiken. Neem die afmeting, zodat de plateau,
2. de stabiliteit: hoe zwaarder de taart, hoe stabieler de taartplateau moet zijn
3. opstaand randje: een opstaande rand hoeft geen probleem te zijn bij het er afscheppen van de taart, maar is wel een dingetje om rekening mee te houden.
4. kleur: een witte taartplateau is een veilige keuze. Wit kun je voor bijna alle taarten en gelegenheden goed gebruiken, maar bekijk ook eens andere kleuren. Een roze taartplateau, of eentje van glas, van hout, van zilver of goud. Durf iets anders te kiezen. Durf te gaan voor iets unieks voor die ene speciale feestelijke gelegenheid.
5. schoonmaken: hout is minder goed schoon te maken dan een taartplateau van glas of keramiek.

Combineer verschillende taartplateaus voor het mooiste effect


Bij een sweet table of bruidstaart kun je verschillende taartplateaus met elkaar combineren. Denk aan verschillen in hoogte, grootte, kleur en materiaal. Gebruik decoratie, bijv. details zoals bloemen op de taart, dat je bij de voet van een andere taartplateau terug laat komen. Zo creëer je eenheid.

Tip: verstop een taartplateau nooit in een kast!


Waarschijnlijk heb je niet iedere dag een taart in huis. Maar dat mag geen reden zijn om je mooie taartplateaus het grootste deel van het jaar in de kast te laten staan. Dat is nergens voor nodig. Onze tip: gebruik een taartplateau tussen alle feestjes door ook voor iets anders. Bijv. als fruitschaal, of als kaarsenplateau. Of zet er eens allemaal kleine vaasjes gevuld met bloemetjes op. Zo heb je veel meer plezier van je taartplateaus.