Schroefjes met zaaggleuf

Herken je dit? Je hebt een paar mooie brocante kapstokhaken of deurgrepen gekocht. Je bent al helemaal blij met de gedachte dat er binnenkort een prachtige nieuwe kapstok in de gang hangt. Of dat het opgeknapte ladenkastje eindelijk mag gaan pronken in de woonkamer ..... Maar eerst moeten die mooie haken en grepen nog worden bevestigd. Tja, waarmee dan? Niet met de aluminium kruiskopschroeven die je bij de bouwmarkt haalt. Nee, voor het mooiste eindresultaat heb je hele andere schroefjes nodig: schroefjes met een zaaggleuf. Hieronder vind je ze in verschillende kleuren en maten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. € 0,23
 2. € 0,23
 3. € 0,23
 4. € 0,17
 5. € 0,17
 6. € 0,17
 7. € 0,23
 8. € 0,23
 9. € 0,17
 10. € 0,17
 11. € 0,17
 12. € 0,17
 13. € 0,23
 14. € 0,23

Schroefjes met zaaggleuf

Sinds kort hebben wij schroefjes in ons assortiment die helemaal passen bij brocante en industriële haken en grepen. Namelijk de zgn. schroefjes met een zaaggleuf (ook wel gleufkop genoemd). Dit zijn schroefjes van vroeger, waar één gleufje in zit. Oftewel schroeven van vóór de opmars van schroefboormachines en kruiskopschroeven. Deze schroeven hoef je niet met de handschroevendraaier in te draaien. Er bestaan namelijk zgn. bits voor schroeven met een zaagsnede (zaaggleuf), die je op je boormachine kunt plaatsen.

Lenskop, verzonken kop of bolkop?

De schroefjes met zaaggleuf hebben verschillende koppen: een lenskop, verzonken kop of bolkop. De keuze van de kop van de schroef hangt af van hetgeen je moet vastschroeven, en je persoonlijke smaak. Soms is bijv. een kapstokhaak al voorzien van een gat waar een verzonken kop in past. Dan adviseren wij om voor een lenskop of verzonken kop te gaan.


Bolkop houtschroef

bolkop houtschroef

De bolkop houtschroef blijft op het materiaal liggen. De schroefdraad loopt niet helemaal door tot aan de kop. En, zoals de naam al doet vermoeden, de kop is bol van vorm.


Lenskop houtschroef

lenskop houtschroef

Bij de lenskop houtschroef loopt de kop aan de onderkant taps toe. Daardoor valt deze schroef een stukje in het hout (of in het vast te schroeven object, zoals bijv. een kapstokhaak). Het is een platkop met een bolle kop, en wordt veel gebruikt voor meubel- en deurbeslag.


Verzonken kop of platkop houtschroef


platkop houtschroef

De verzonken kop of platkop houtschroef heeft een taps toelopende platte kop die in de ondergrond verzinkt. Dat kan alleen als het hout zacht genoeg is (bijv. vurenhout), of als je het boorgat van tevoren bewerkt met een verzinkboor, of als het vast te schroeven object (bijv. kapstokhaak) een verzonken gat heeft.

Verschillende kleuren schroefjes

De schroefjes zijn in onze webwinkel leverbaar in het zwart, nikkel/zilver, messing/goud, brons en roest. Ook kunnen we op aanvraag schroefjes leveren met een witte of grijze kop (s.v.p. telefonisch of per e-mail aanvragen).

Speciale schroefjes nodig?

Zit de gewenste afmeting of kleur er niet bij? Neem dan contact met ons op, zodat we je aan de juiste schroef kunnen helpen.

 

Waar schroefjes met zaaggleuf online kopen?

Dus als je op zoek bent naar schroefjes met zaaggleuf, dan kun je ze bij ons vinden. Bestel ze vandaag en je hebt ze met 1-2 werkdagen in huis.