Huisnummers & deurnummers

Vraag je je af, waar kan ik huisnummers kopen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij ons kun je online huisnummers kopen. Je vindt bij ons grote losse huisnummers in brocante, landelijke en industriële stijl. De huisnummers zijn gemaakt van gietijzer of metaal, en verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. vanaf € 4,75
  2. vanaf € 5,95
  3. vanaf € 6,95
  4. vanaf € 6,50
  5. vanaf € 5,95
  6. vanaf € 6,25
  7. vanaf € 3,95

Huisnummer verplicht

Wist je dat het in Nederland verplicht is een huisnummer bij je huis te plaatsen? Daarbij moet het huisnummer vanaf de openbare weg duidelijk leesbaar zijn. Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanbrengen, onderhouden en goed zichtbaar houden van je huisnummer.

Waar moet een huisnummer(plaatje) aan voldoen?

Volgens de wettelijke eisen moet het huisnummerplaatje minimaal 12 x 12 cm zijn. De cijfers moeten minimaal 88 mm hoog en 60 mm breed te zijn, en het huisnummer(plaatje) moet een kleur hebben, die afwijkend is van de ondergrond waarop het wordt bevestigd. Het huisnummerplaatje (of losse cijfers) kan het beste worden opgehangen op een hoogte van 175 tot 250 cm.

De reden van het verplicht plaatsen op een duidelijk leesbare plek vanaf de openbare weg is dat, bij calamiteiten (denk bijv. aan brandweer, politie of ambulance die zijn opgeroepen), je woning snel gevonden kan worden.