Algemene voorwaarden

artikel 1 - algemeen

Door uw bestelling geeft u te kennen dat u met de voorwaarden akkoord gaat die op het moment van bestellen van kracht zijn. Jan&Juup heeft het recht haar voorwaarden te allen tijde te wijzigen. Deze voorwaarden worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Alphen aan den Rijn en hebben geen terugwerkende kracht.

Jan&Juup is alleen op Internet te vinden en is niet verbonden aan een winkel. De prijzen en informatie staan bij de artikelen naast de foto's. Jan&Juup maakt een voorbehoud voor wat betreft type- en/of tekstfouten op onze site. Zie hiervoor het gestelde onder ‘prijzen’.

Voor verdere informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via [email protected]

artikel 2 - prijzen

De prijzen op de website zijn in euro’s, inclusief 21 % BTW en exclusief een eventuele bijdrage in de verzend/bezorgkosten. De prijs, vermeld op onze bevestiging, die per mail wordt verzonden, is de geldende prijs. 

artikel 3 - verzending/bezorging in Nederland

Alle bestellingen worden verzonden via PostNL. De bestelling wordt afgeleverd op het door u opgegeven adres. De kosten voor verzending worden op de site en bij uw bestelling weergegeven. Bij bestellingen boven € 75,00, die als pakket verzonden kunnen worden door PostNL, betaalt u geen verzendkosten. Zodra wij uw bestelling versturen, krijgt u een melding met een track&trace code, zodat u uw bestelling kunt volgen. Ook kunt u uw bestelling volgen in uw eigen account-gedeelte op onze site.

Let op! PostNL maakt geen gebruik meer van het 'niet-thuisbriefje'. Als de pakketbezorger u niet thuis aantreft, wordt het pakketje naar een postNL-locatie gebracht en ontvangt u hierover per e-mail een bericht.


De verzending van meubels (en grote pakketten/bestellingen die niet via PostNL verzonden kunnen worden) gaat in overleg. Neem hiervoor contact met ons op via [email protected] of bel 06-49874880. U kunt komen afhalen (zie ‘ophalen’) of wij brengen het naar u toe. De kosten bij afleveren zijn afhankelijk van het aantal kilometers vanaf Nieuwveen. 

artikel 4 - verzending/bezorging in België, Duitsland en Frankrijk

Klanten uit België en Duitsland kunnen direct in onze webwinkel bestellen en betalen via o.a. V-pay en mr.cash/bancontact. De bestelling wordt afgeleverd op het door u opgegeven adres. Bij bestellingen naar België en Duitsland boven € 75,00, die als pakket verzonden kunnen worden door PostNL, betaalt u geen verzendkosten (dit geldt dus niet voor Frankrijk). Zodra wij uw bestelling versturen, krijgt u een melding met een track&trace code, zodat u uw bestelling kunt volgen. Ook kunt u uw bestelling volgen in uw eigen account-gedeelte op onze site.

De verzending van meubels (en grote pakketten/bestellingen die niet via PostNL verzonden kunnen worden) gaat in overleg. Neem hiervoor contact met ons op via [email protected] of bel 06-49874880. U kunt komen afhalen (zie ‘ophalen’) of wij brengen het naar u toe. De kosten bij afleveren zijn afhankelijk van het aantal kilometers vanaf Nieuwveen. 

artikel 5 - international shipping

When you want to order outside the Netherlands, Belgium, Germany or France please send an email with the contents of your shopping cart, plus address details to [email protected], and we will inform you about shipping costs. To give you an indication of the shipping costs, check shipping costs PostNL

artikel 6 -ophalen

Het is mogelijk om uw bestelling op te halen in Nieuwveen (van maandag t/m zaterdag). Neem hiervoor contact met ons op via [email protected] of bel 06-49874880. Dan spreken we met u een datum en tijdstip af. 

artikel 7 - betalen

Betalen kunt u bij ons via Ideal, Mastercard, Visa, Sofort, Bancontact, KBC en Belfius. U betaalt niet aan Jan&Juup, maar aan Valentijn Marketing. Jan&Juup is een onderdeel van Valentijn Marketing. Wanneer wij uw bestelling/betaling hebben ontvangen wordt uw bestelling zo snel mogelijk verzonden.

Indien u uw bestelling komt ophalen, moet de betaling zijn voldaan. Oftewel de bestelling en betaling is al via de webwinkel gedaan. Contant of via pin betalen kan niet.

artikel 8 - levertijden

Wanneer wij uw bestelling hebben ontvangen, wordt uw bestelling zo snel mogelijk verzonden. Het kan zijn dat een besteld artikel (tijdelijk) is uitverkocht of om andere redenen niet direct leverbaar is. In dat geval krijgt u daarvan bericht. Jan&Juup doet haar uiterste best om de aangekondigde levertijden te realiseren. Door Jan&Juup aangekondigde afleveringstermijnen zijn echter vrijblijvend. Indien levering niet meer mogelijk is, krijgt u via e-mail bericht en komt de bestelling te vervallen. 

artikel 9 - aansprakelijkheid

Jan&Juup zal uiterste zorg besteden aan het verpakken en verzenden van de bestelde producten. Jan&Juup is niet aansprakelijk voor, tijdens verzending, verloren of beschadigde artikelen. U kunt uw bestelling verzekerd laten verzenden tegen een beperkte meerprijs. U kunt dit aangeven bij uw bestelling.

Jan&Juup stelt alles in het werk om uw bestelling goed te laten verlopen. Mocht er desondanks iets mis gaan dan zullen wij, in alle redelijkheid, samen met u zoeken naar een oplossing.

Jan&Juup is niet aansprakelijk voor enige schade als gevolg van de overschrijding van de aangekondigde leveringstermijn. 

artikel 10a - retourneren/herroepingsrecht

Wij doen ons uiterste best om alle artikelen zo goed mogelijk te beschrijven en te fotograferen. Maar wij begrijpen dat een artikel er soms toch anders uitziet dan u misschien had verwacht.

Voldoet een artikel niet aan uw eisen of wensen dan bieden wij consumenten de mogelijkheid om het betreffende artikel conform de Algemene Voorwaarden te retourneren. Je ontvangt het aankoopbedrag van ons retour, mits het artikel in goede staat (d.w.z. ongebruikt en onbeschadigd) bij ons in het magazijn retour is ontvangen. De verzendkosten van het retourneren, zijn voor je eigen rekening

1. Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger.

2. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

3. Wanneer de consument gebruik wenst te maken van zijn herroepingsrecht is hij verplicht dit binnen 14 dagen, na ontvangst van het product,  kenbaar te maken aan de ondernemer. Het kenbaar maken dient de consument te doen middels het sturen van een e-mail naar [email protected]. Nadat de consument kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht dient de klant het product binnen 14 dagen retour te sturen. De consument dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van verzending.

4. Indien de klant na afloop van de in lid 1, 2 en 3 genoemde termijnen niet kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht resp. het product niet aan de ondernemer heeft teruggezonden, is de koop een feit.

artikel 10b - kosten in geval van herroeping

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, komen a. de kosten van terugzending voor je eigen rekening, en b. de dan geldende verzendbijdrage van een bestelling als het resterende bestellingsbedrag onder de grens van gratis verzendbijdrage valt. Deze verzendbijdrage (genoemd onder b.) wordt ingehouden op het retourbedrag. Indien u een bedrag betaald heeft, zal Jan&Juup dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, terugbetalen. Hierbij is wel de voorwaarde dat het product reeds terug ontvangen is door Jan&Juup of sluitend bewijs van complete terugzending overlegd kan worden.

artikel 10c - uitsluiting herroepingsrecht

1. De ondernemer kan het herroepingsrecht van de consument uitsluiten voor producten zoals omschreven  in lid 1, 2 en 3. De uitsluiting van het herroepingsrecht geldt slechts indien de ondernemer dit duidelijk in het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld.

2. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:

a. die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
b. die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
c. die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;

d. die snel kunnen bederven of verouderen;
e. waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;
f. voor losse kranten en tijdschriften;
g. voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.
h. voor hygiënische producten waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.

Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor diensten:

a. betreffende logies, vervoer, restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode;
b. waarvan de levering met uitdrukkelijke instemming van de consument is begonnen voordat de bedenktijd is verstreken;
c. betreffende weddenschappen en loterijen.

3. Bedrijven kunnen geen beroep doen op het herroepingsrecht.

artikel 11 - updaten eigen klantinformatie

U kunt uw gegevens in de klantinformatie, zoals wachtwoorden, aan- of afmelden van de nieuwsbrief e.d.  zelf aanpassen. Ga naar 'mijn account' rechtsbovenaan de pagina en volg de aanwijzingen. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

artikel 12 - gebruik van onze gegevens

Hoewel wij het op prijs stellen als tevreden klanten onze naam verder bekend maken, vragen wij wel uw aandacht voor het volgende. Alle foto’s, afbeeldingen en informatie op onze internetsite is eigendom van Jan&Juup. Zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming van ons mag deze informatie op geen enkele wijze worden gebruikt, gekopieerd of verspreid. 

artikel 13 - recht

Alle bestellingen, leveringen en betalingen vinden plaats onder Nederlands recht.

 

Nieuwveen, 10 oktober 2022

Jan&Juup