keuken handgrepen

Keukenhandgrepen kunnen een belangrijke eyecatcher in je keuken zijn. Ze zijn dan misschien niet groot, maar de grepen zijn wel te zien op veel kastdeurtjes en lades. Daardoor zijn de handgrepen een belangrijk onderdeel van je keuken en mede bepalend voor de uitstraling. Dus geef je je keuken een make-over door bijvoorbeeld de frontjes van de kastjes een ander kleurtje te geven? Denk dan ook aan andere keukenkast greepjes! Zo kun je zonder al te veel moeite goedkoop je keuken opknappen. In onze webshop hebben we verschillende soorten keukengrepen in landelijke, brocante en industriële stijl.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 29

Van hoog naar laag sorteren

Handgrepen keuken vervangen

Ga je je bestaande keuken pimpen? Een simpele verandering met veel effect is het vervangen van de oude handgrepen van de keuken. Ga je voor een grote, opvallende handgreep of juist een subtiele, minder aanwezige greep? Met een brocante gietijzeren greep of een komgreep geef je je keuken een landelijke look. En met een strakke, industriële greep krijgt je keuken juist een moderne uitstraling. Ook aan een nieuwe keuken van de keukenleverancier geef je je eigen draai door de standaard grepen te vervangen door originele brocante of industriële keukengrepen.

Soorten handgrepen voor keukenkastjes en lades

Er zijn grepen voor keukendeurtjes in alle soorten en maten. Bij een keuken met een landelijke uitstraling passen bijvoorbeeld klassieke brocante komgrepen of sierlijk bewerkte gietijzeren grepen. Voor keukens met een modernere uitstraling hebben we T-grepen in verschillende kleuren, en strakke zwarte keuken handgrepen.

Het plaatsen van keuken handgrepen

Waar plaats je een keukenhandgreep op een keukenkastje of -lade? Grepen op een lade worden vrijwel altijd in het midden geplaatst. Handgrepen op keukenkastjes kun je op verschillende manieren plaatsen: horizontaal, verticaal, aan de zijkant waar de kast open gaat, of in het midden bovenaan bij bijvoorbeeld de vaatwasser. Kijk daarbij altijd goed naar de afmetingen van de greep, en de dikte van het kastje in verband met de lengte van de schroef. En vergeet vooral niet dat het niet alleen mooi moet staan, maar ook praktisch moet zijn. Je keukendeurtjes en -lades moet je natuurlijk wel gemakkelijk kunnen openen.

Welke standaardmaat keuken handgreep zijn er?

Keukendeur handgrepen zijn meestal in standaardafmetingen verkrijgbaar. Dat is extra handig als je grepen wilt vervangen en gebruik wilt blijven maken van de boorgaatjes die al aanwezig zijn. Want dat is het mooist, en ook praktisch, want je hoeft dan geen nieuwe gaatjes te boren. De standaardmaten die je in onze webshop kunt vinden zijn:

- 72mm
- 78mm
- 82mm
- 86mm
- 96mm 
- 100mm
- 110mm
- 112mm  
- 125mm 
- 128mm
- 133mm

Materiaal van de keukengrepen

Afhankelijk van je voorkeur en de stijl van je keuken kun je kiezen voor stalen, gietijzeren of smeedijzeren handgrepen, of een traditionelere houten greep of knop. Het materiaal van de keukenhandgrepen is mede bepalend voor de uitstraling van de keuken. Bij een landelijke keuken passen vrijwel alle materialen, maar voor een industriële keuken zijn stoere, bredere stalen of ijzeren keukenkast grepen het meest geschikt.

Kleuren handgrepen voor keukenkastjes

Als het om kleur gaat, zijn zwarte keukengrepen favoriet. Zwarte grepen passen namelijk bij keukens in elke stijl, of dat nou landelijk is of modern. Bij Jan&Juup hebben we zwarte brocante keukengrepen, maar ook rechttoe-rechtaan matzwarte grepen in industriële stijl. We hebben ook andere kleuren in ons assortiment, zoals sleets geverfde brocante komgrepen in mintgroen, grijs, wit en bruin. Daarnaast vind je in onze webshop ook:

- gouden handgrepen keuken 
- messing handgrepen keuken 
- koperen handgrepen keuken
- bronzen handgrepen keuken
- bruine gietijzeren keuken handgrepen

Deur- en kastknoppen voor de keuken

Liever geen handgrepen maar subtielere kastknoppen op je keukendeurtjes en -lades? Dat kan natuurlijk ook! Knoppen passen perfect bij een klassieke of landelijke keuken. We hebben kastknopjes van hout, gietijzer en porselein in verschillende kleuren en stijlen. Bekijk ons uitgebreide assortiment van deurknoppen en kastknoppen.

Andere bijpassende keukenaccessoires

Naast keukendeur greepjes vind je bij Jan&Juup nog veel meer leuke accessoires voor je keuken, zoals verschillende soorten handdoekhaakjes, mooie pannenonderzetters en handige keukenrolhouders. Zo maak je je keuken helemaal af in de stijl die jij wilt, of dat nou landelijk is of industrieel!

Online keuken handgrepen kopen

Zoek je voor een keuken greepjes? Landelijke, brocante en industriële handgrepen voor je keuken bestel je eenvoudig online bij Jan&Juup! Als je vandaag bestelt, wordt je bestelling binnen 1 tot 3 werkdagen naar je opgestuurd.