grijs brocante draadhaakje voor landelijke kapstok

Draadhaakjes zijn kapstokhaakjes die oorspronkelijk uit Frankrijk komen. Vroeger kwam je de draadhaakjes ook veel in Nederland tegen. Ze kwamen handig van pas in de keuken, badkamer en slaapkamer. Voor het ophangen van keukengerei of een handdoekje.

Tegenwoordig zie je de draadhaakjes weer overal. Ze worden gebruikt voor het zelf maken van landelijke kapstokken of ‘brocante’ keukenrek (regaal). Het resultaat: leuke kapstokjes die passen in ieder vertrek. In de keuken voor de handdoeken, in de slaapkamer voor sieraden, in de kinderkamer voor kleding. Draadhaakjes passen in een brocante en landelijke stijl.

Voor het bevestigen van draadhaakjes heb je geen schroeven nodig. Wel is het handig om eerst een gaatje in het hout te boren. Maar eigenlijk hoeft zelfs dat niet. Maak bijv. eerst een klein gaatje door een spijker er ondiep in te slaan. Vervolgens draai je de draadhaakjes er eenvoudig in. De schroef van de draadhaakjes zijn ongeveer 2cm lang. Als het plankje dat je gebruikt minder dik is dan die 2cm, knip dan het uitstekende puntje van de schroef af met een tang. Daarna even glad schuren, en je landelijke kapstokje of keukenrek is klaar.


Verschillende kleuren draadhaakjes
De brocante draadhaakjes zijn in onze webwinkel verkrijgbaar in het zwart, wit, grijs, chroom/nikkel, brons/koper en roest. Ze zijn er zowel in egale kleuren met strakke coating, als in een extra brocante sleets geverfde uitvoering.