ronde brocante roest draadhaakjes (45x32mm)

Als alternatieven voor dit draadhaakje hebben we het roest draadhaakje 40mm of het groter roest draadhaakje van 50mm.

Art. nr.
1165
Op voorraad
€ 1,95
omschrijving

Ronde brocante roest draadhaakjes voor het zelf maken van een landelijke kapstok of keukenrek (regaal)

Dit zijn de nieuwste draadhaakjes in ons assortiment. Mooi rond gevormd, zoals ze vroeger werden gemaakt. Hierdoor krijgt het kapstokje of keukenrekje dat je wilt maken de echte brocante, antieke uitstraling.

Deze ronde roest draadhaakjes zijn nabewerkt met een waslaagje.

Deze kapstokhaakjes komen oorspronkelijk uit Frankrijk. In Nederland kwam je de draadhaakjes vroeger volop tegen. Ze kwamen handig van pas in de keuken, badkamer en slaapkamer. Voor het ophangen van keukengerei of een handdoekje.

Tegenwoordig zie je de draadhaakjes weer overal. Ze worden gebruikt voor het zelf maken van landelijke kapstokken of ‘brocante’ keukenrek (regaal).  Het resultaat: leuke kapstokjes die passen in ieder vertrek. In de keuken voor de handdoeken, in de kledingkast voor sieraden, in de kinderkamer voor de kleding. Past in een brocante, landelijke stijl. 

Werkwijze: De draadhaakjes zijn heel eenvoudig te bevestigen. Je boort allereerst een gaatje in het hout, en vervolgens draai je de draadhaakjes er zonder al te veel kracht te zetten in. Gebruik voor het indraaien je handen en bijv. geen tang. Dit is nl. met voorboren helemaal niet nodig. En met een tang beschadig en verdraai je de draadhaakjes alleen maar.

De schroef van de draadhaakjes zijn ongeveer 2cm lang. Als het plankje dat je gebruikt minder dik is, knip dan met een tang het uitstekende puntje van de schroef af. Daarna even glad schuren, … en je landelijke kapstokje of keukenrek is klaar.

Afmeting: +/- 45mm diep (excl. schroef) en +/- 32cm hoog (alleen het haakje), de schroef is +/- 20mm lang.

Kleuren: De brocante draadhaakjes zijn verkrijgbaar in het zwart, chroom/nikkel, wit, grijs, roest en antiek roest. De witte en grijze draadhaken zijn er zowel in een egale versie als in een extra brocante uitvoering (sleets effect, licht doorgeschuurd).