zwarte draadhaakjes voor zelf maken landelijke kapstok (40mm)

De zwarte draadhaakjes zijn leuke brocante haakjes waarmee je zelf een landelijk kapstokje of brocante keukenrek (regaal) kunt maken. Deze zwarte haakjes komen ook van pas als bijv. handdoekhaakjes in de keuken en badkamer. En ze zijn geschikt voor het ophangen van kleding, riemen, tassen en sieraden in de slaapkamer.

Art. nr.
342
Op voorraad
€ 1,75
omschrijving

Brocante zwarte draadhaakjes voor het zelf maken van een landelijke kapstokje of brocante keukenrek (regaal) - ook in wit, grijs, nikkel, brons en roest

Deze brocante kapstokhaakjes komen oorspronkelijk uit Frankrijk. In Nederland kwam je dergelijke draadhaakjes vroeger volop tegen. Ze kwamen handig van pas in de keuken, badkamer en slaapkamer. Voor het ophangen van keukengerei of een handdoekje.

Draadhaakjes anno 2019

Tegenwoordig zie je de draadhaakjes weer overal. Ze worden gebruikt voor het zelf maken van landelijke kapstokken of ‘brocante’ keukenrek (regaal).  Het resultaat: leuke kapstokjes die passen in ieder vertrek. Als handdoekhaakjes in de keuken en badkamer. als haakjes voor het ophangen van sieraden, als haakjes voor in de kinderkamer. Deze brocante haakjes passen in een brocante, landelijke stijl. 

Hoe worden draadhaakjes bevestigd?

De draadhaakjes zijn heel eenvoudig te bevestigen. Je boort eerst een gaatje in het hout. Vervolgens draai je de draadhaakjes in het hout. Dit doe je zonder al te veel kracht te zetten in. Gebruik voor het indraaien je handen en bijv. géén tang. Dit is nl. met voorboren helemaal niet nodig. En met een tang beschadig en verdraai je de draadhaakjes alleen maar.

De schroef van de draadhaakjes is ongeveer 2cm lang. Als het plankje dat je gebruikt minder dik is, knip dan met een tang het uitstekende puntje van de schroef af. Daarna even glad schuren, en je landelijke kapstokje of keukenrek is klaar.

De afmeting van de draadhaakjes

- + 4cm diep (excl. schroef)
- + 3,5cm hoog (alleen het haakje)
- de schroef is + 2cm

Draadhaakjes verkrijgbaar in allerlei kleuren

De brocante draadhaakjes zijn verkrijgbaar in het zwart, wit, grijs, koper, chroom/nikkel en roest. De zwarte en witte draadhaakjes zijn er zowel in een egale versie als in een extra brocante uitvoering.