nikkel draadhaakjes voor zelf maken van een kapstok (40mm)

Art. nr.
577
Op voorraad
€ 2,50
omschrijving

Nikkel draadhaakjes voor het zelf maken van een landelijke kapstok of brocante keukenrek (regaal)

Deze draadhaakjes (kapstokhaakjes) komen oorspronkelijk uit Frankrijk. In Nederland kwam je de draadhaakjes vroeger volop tegen. Ze kwamen handig van pas in de keuken, badkamer en slaapkamer. Voor het ophangen van keukengerei of een handdoekje.

Tegenwoordig zie je deze draadhaakjes weer overal. Ze worden gebruikt voor het zelf maken van landelijke kapstokken of ‘brocante’ keukenrek (regaal).  Het resultaat: leuke kapstokjes die passen in ieder vertrek. In de keuken voor de handdoeken, in de kledingkast voor sieraden, in de kinderkamer voor de kleding. En het past geweldig in een brocante, landelijke stijl. 

Werkwijze: De draadhaakjes zijn heel eenvoudig te bevestigen. Je boort allereerst een gaatje in het hout, en vervolgens draai je de draadhaakjes er zonder al te veel kracht te zetten in. Gebruik voor het indraaien je handen en bijv. geen tang. Dit is nl. met voorboren helemaal niet nodig. En met een tang beschadig en verdraai je de draadhaakjes alleen maar.

De schroef van de draadhaakjes zijn ongeveer 2cm lang. Als het plankje dat je gebruikt minder dik is, knip dan met een tang het uitstekende puntje van de schroef af. Daarna even glad schuren, en je landelijke kapstokje of keukenrek is klaar.

Afmeting: + 4cm diep (excl. schroef) en + 3,5cm hoog (alleen het haakje), de schroef is + 2cm.

Kleuren: De brocante draadhaakjes zijn verkrijgbaar in het zwart, wit, grijs, chroom/nikkel en roest. Zowel in een egale versie als in een extra brocante uitvoering.