DIY: een halve droogbloemen krans maken

Deze mooie droogbloem kransen kun je kant-en-klaar in onze webwinkel kopen. Maar jij houdt van DIY en wilt zelf aan de slag? Dat kan. Hoe je zo'n halve droogbloemkrans zelf kunt maken, leggen we hieronder uit.

droogbloemen krans roze 30cm

Naast de uitleg kun je bij ons ook alle benodigdheden voor het zelf maken van zo’n krans vinden: de decoratieringen, het wikkeldraad en natuurlijk de droogbloemen en gedroogde grassen en pluimen. Alle materialen zijn los verkrijgbaar. Zo stel je je eigen unieke droogbloem krans samen.

Wil je precies dezelfde droogbloemen en decoratiering als de kant-en-klare droogbloemkransen in onze webwinkel? Kies dan in de webshop voor een complete DIY-kit voor de droogbloem krans.

DIY halve droogbloemenkrans maken

Kastjes en commodes in de kinderkamer lenen zich heel goed voor een paar leuke deurknopjes die helemaal passen bij de stijl van de kamer van je kind. Een jungle kamer? Kies voor de neushoorn knop, leeuw knop, olifant knop, of het zebra knopje. Een dino kamer? Daarvoor hebben we uiteraard de gouden dinosaurus deurknop. Een roze prinsessenkamer? Kies dan voor mooie roze of witte knoppen. Binnen een handomdraai past de nieuwe IKEA-kast of een oud opgeknapt kastje in het thema van de kinderkamer.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 1720

Van hoog naar laag sorteren

Wat heb je nodig om een droogbloemen krans te maken?

- decoratiering van ijzer, bamboe of gemaakt van takken
- verschillende droogbloemen, gedroogde grassen of pluimen
- wikkeldraad
- (snoei)schaar
- lijmpistooldroogbloemen voor halve krans

 

 

Hoe maak je de krans van droogbloemen?

Bij de ‘halve’ kransen worden de droogbloemen alleen aan de onderste helft van de decoratiering vastgebonden.

Let op: Deze uitleg is voor een krans van 30cm doorsnede. Voor een grotere of kleinere krans, heb je meer of minder materiaal nodig.

 

Stap 1: de basis maken van naaldaar

Je begint met de ‘naaldaren’. Bij een krans van 30cm, leg je de naaldaren zo over elkaar heen dat het een totale lengte van 60cm heeft.

 

 

Stap 2: de naaldaren en blad vast wikkelen

Knip 180cm wikkeldraad af, en vouw dit dubbel. Pak het midden van het wikkeldraad en wikkel dit 2 keer precies in het midden om de 2 naaldaren heen.

naaldaar voor droogbloemenkrans

 

Leg de naaldaren op de onderste helft van de ring. Wikkel de naaldaren vanuit het midden aan beide kanten vast. Gebruik daarbij wat extra blad. Zo wordt de ring goed bedekt. En de droogbloemen die je daarna vastbindt, blijven daardoor beter vastzitten.

naaldaar vastwikkelen aan decoratiering

 

Tip! Wikkel het draad om de naaldaar naar rechts onderlangs, en om de naaldaar naar links bovenlang om de ring heen. Als de draden straks weer beneden in het midden uitkomen, kun je ze aan elkaar vastmaken. Op die manier zit het draad goed vast.

naaldaar droogbloemenkrans

Werken met wikkeldraad: het wikkeldraad dat je gebruikt is 1mm dik. Je kunt de droogbloemen met wikkeldraad heel eenvoudig en snel vastzetten. Draai het draad wel goed om de decoratiering heen. Dus stevig genoeg, zodat de droogbloemen niet los kunnen komen.

droogbloemenkrans naaldaren

Stap 3: bosjes bloemen vastbinden

Nadat je aan beide kanten met het wikkeldraad boven bij de naaldaar bent uitgekomen, ga je kleine bosjes bloemen maken. Vanaf beide kanten bevestig je kleine bosjes bloemen naar beneden tot je in het midden uitkomt.

droogbloemen DIY stap 1 bosjesdroogbloemenkrans DIY stap 2 bosjesdroogbloemen DIY stap 3 bosjes 

 

droogbloemenkrans DIY bosjes vastzetten

Tip! Maak iedere keer 2 gelijke bosjes droogbloemen, zodat je aan weerskanten gelijke materialen qua inhoud en lengte gebruikt.

droogbloemenkrans gelijke bosjes maken

Elk bosje bloemen leg je over de uiteinde van de steeltjes van het vorige bosje bloemen. D.w.z. dat je ieder nieuw bosje droogbloemen over het wikkeldraad van het vorige bosje legt. Hierdoor is er geen wikkeldraad meer zichtbaar. Zo wikkel je ongeveer 3 bosjes droogbloemen aan weerskanten vast.

 

Stap 4: middelste stuk onderaan opvullen

Na 3 vastgebonden bosjes aan weerskanten, houd je in het midden nog een stuk van zo’n 5-10cm open. Je kunt daar de laatste 2 bosjes bloemen vastbinden. Maak deze bosjes vlakker dan de andere bosjes. Bovenop komen namelijk de 2 grote strobloemen. Als de bosjes te dik zijn, steken de grote strobloemen teveel uit.

Tip! Om goed laag te blijven, kun je voor deze plek ook alleen een laagje haver, gipskruid, fijne statice of iets ander 'sprieterigs' gebruiken. Leg twee takjes in tegenovergestelde richting over elkaar heen, en bindt dit alleen in het midden vast. 

droogbloemen krans diy bosjes maken

 

droogbloemen krans diy

Stap 5: wikkeldraad afhechten

Nu de onderste helft van de decoratiering is bedekt met droogbloemen, kun je de 2 stukken wikkeldraad aan elkaar vastmaken (goed om elkaar heendraaien). Het draad dat overblijft afknippen, en wat aan de krans vastzit wegstoppen tussen de krans.

 

Stap 6: bloemen lijmen

In het midden, én op een paar andere plekken in de krans, kun je nu de bloemkoppen van de strobloemen vastlijmen.

droogbloemen krans diy lijmpistool

Stap 7: gaten wegwerken

Ben je nog niet tevreden over het resultaat? Heb je ‘gaten’, of zie je ergens wikkeldraad? Los het op door hier en daar kleine takjes, bloemen of grassen bij te steken. Je kunt het vaststeken onder het wikkeldraad. Lukt dat niet? Gebruik dan het lijmpistool om het vast te zetten.

droogbloem-krans-diy-gaten-opvullen

 

droogbloemen-krans-diy-gaten-wegwerken

 

droogbloemen-krans-diy-opvullen-gaten

stap 8: finishing touch:

- Gebruik een lakspray om de kleur van de droogbloemen langer te behouden.

- Bij een decoratiering zonder vast haakje om aan op te hangen, kun je de krans aan een bijpassende lint, jute touw of leren draad ophangen.

 

DIY droogbloemenkrans om gouden decoratiering 30cm

Heb je een vraag?


Heb je een vraag over de DIY droogbloemenkrans? Of kom je er niet uit hoe je iets moet doen? Neem gerust contact met ons op.

 Een hele droogbloemenkrans maken? Binnenkort vind je hier de uitleg.